Sport Toekomstverkenning

Achtergrond

De recente Sport Toekomstverkenning (STV) geeft zicht op sport- en beweegontwikkelingen in de toekomst. De STV levert verschillende perspectieven op sport: verschillende ‘brillen’ waardoor je naar sport kunt kijken en die je ook lokaal kunnen helpen bij keuzes voor toekomstig beleid.

Inhoud

De STV is een brede verkenning. Daarbij keken de onderzoekers naar het verleden en het heden van de sport, naar toekomstige ontwikkelingen voor de sport, naar verschillende perspectieven op sport en tot slot naar kansen en keuzes voor de sport.

De STV biedt onder meer inzicht in ontwikkelingen en knelpunten die relevant zijn voor lokaal sportbeleid. Denk aan ontwikkelingen op het gebied van demografie, economie, cultuur, technologie, ecologie en politiek. Deze ontwikkelingen en trends leiden tot een aantal knelpunten voor de sport. Deze landelijke ontwikkelingen hebben ook lokaal impact.

Welk van deze ontwikkelingen en knelpunten jouw gemeente het meest raakt, hangt af vanuit welk perspectief je naar de sport kijkt. Dat perspectief bepaalt vaak sterk waar je je tijd en geld in investeert, en welke beleidskeuzes je maakt. De vier perspectieven om naar sport te kijken die de STV in kaart heeft gebracht zijn:

  • sport om je verbonden te voelen (participatie)
  • sport om je fit te voelen (vitaliteit)
  • sport om te winnen (topsport)
  • sport om te beleven (belevenis)

Via het artikel “Alles wat gemeenten moeten weten over de Sport Toekomstverkenning” op Allesoversport.nl worden andere artikelen ontsloten over de STV.

Terug naar:

4. Onderbouwing en legitimering | Sportaanbieders

Niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten via dit contactformulier op kenniscentrumsportenbewegen.nl, en selecteer als onderwerp ‘Monitoring en Evaluatie’.