Oefenseries

In dit hoofdstuk vind je diverse oefenseries (zowel staand als zittend) waar verschillende spiergroepen worden getraind. Erik Scherder vertelt hier in onderstaand filmpje meer over.

Van oefening tot serie

In de oefenseries zijn oefeningen verwerkt die in andere hoofdstukken aan de orde komen. Hiermee is het  mogelijk om de oefeningen die al eerder beoefend zijn met de deelnemers in een serie te doen. Zo kun je 7, 9 of 13 minuten actief oefenen aan fitter, sterker en leniger worden. Ook kun je kiezen voor een samengestelde oefenserie die specifiek gaat over stevig op de benen staan, in het kader van valpreventie.

Cordaan in beweging

Wanneer er een beamer/scherm en laptop aanwezig zijn, kun je het beeld groter projecteren en individueel of met een klein groepje meedoen. Het is aan te raden om het geluid uit te zetten, zodat je zelf mee kunt praten.

De getoonde oefenseries zijn ontwikkeld door Elie Rusthoven, vanuit het programma Cordaan in beweging en Marjolein Kuijt, fysiotherapeut en hoofddocent van de trainingen Otago en Starten met de Valanalyse bij Veiligheid.nl