Het schoolplein: gouden kans voor dynamische schooldag

Het schoolplein is een gouden kans voor de dynamische schooldag. Maar hoe benut je het schoolplein optimaal? Tijdens dit webinar vertelt Mirka Janssen (Hogeschool van Amsterdam) over het belang van buitenspelen en het stimuleren van beweeggedrag op het schoolplein. We nemen je mee aan de hand van concrete voorbeelden en uitdagingen in de inrichting van het schoolplein en de organisatie en begeleiding van het stimuleren van bewegen op het schoolplein. Aan tafel schuift Rob Heidenreich (directeur van ’t Lichtpunt) aan, Nick Keijser (vakleerkracht bewegingsonderwijs), Steven Mauw (PLAYgrounds) en Bastiaan Goedhart (Alles in beweging). Zij geven concrete handvatten over hoe je de eerste stap richting een beweegstimulerend schoolplein zet.

Aan de slag

Toolkit schoolpleinen

Met de Toolkit Schoolpleinen breng je de huidige situatie van het beweeggedrag van kinderen op het schoolplein in kaart en krijg je tien concrete tips om dit te stimuleren.

Bekijk toolkit
Wat zijn de bouwstenen van een dynamische schooldag?

Voldoende en gevarieerd bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Basisscholen spelen een rol in het stimuleren van bewegen, omdat kinderen daar een groot deel van hun tijd doorbrengen

Artikel lezen
Presentatie 

Heb je delen van de presentatie gemist? Bekijk hier de volledige presentatie opnieuw.

Bekijk presentatie

 

Vragen?

(hoogopgeleide) jongeren die naast elkaar op een stoel zitten

Eline Geschiere

Sport en bewegen voor kinderen en jongeren is ontzettend belangrijk voor hun cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling. Door mijn praktijkervaring binnen het onderwijs te combineren met mijn wetenschappelijke kennis probeer ik professionals te stimuleren, ondersteunen en inspireren om kinderen en jongeren meer te laten bewegen. Mijn specialisme ligt binnen het primair onderwijs en kinderen van 0-4.

eline.geschiere@kenniscentrumsportenbewegen.nl


Terug naar het overzicht