Zo stimuleer je bewegen vanaf de geboorte

Hoe breng je 0-2 jarige kinderen in beweging vanuit jouw rol als JGZ-professional, pedagogisch medewerker of kinderfysiotherapeut? Tijdens dit webinar kijken we naar de omgeving waarin deze allerjongsten opgroeien en het voorbeeldgedrag van ouders en opvoeders.

Zo neemt David Woutersen (Sportbedrijf Rotterdam) je mee in een praktijkvoorbeeld uit Rotterdam over de drijfveren en belemmeringen van ouders met jonge kinderen als het gaat om bewegen. Sanne Veldman (Mulier Instituut) duikt in de laatste inzichten in de behoeften van professionals die werken met jonge kinderen vanuit verschillende peilingen.

Het webinar sluit af met een panelgesprek over hoe je praktisch aan de slag gaat met bewegen bij deze allerjongsten. Yrsa Wagemaker (Huis voor Beweging) en Maartje Boots (Hoera kindercentra) sluiten aan. Reken op een goede dosis inspiratie, handvatten en tips voor in de praktijk.

Aan de slag

Social marketingonderzoek helpt Rotterdams beweegaanbod op jonge kinderen te laten insluiten

Om het beweegaanbod heel precies af te stemmen op de lokale behoefte, deed Sportbedrijf Rotterdam uitgebreid onderzoek – op een vernieuwende manier.

Artikel lezen
Mini-learning motorische ontwikkeling

Benieuwd hoe je met bewegen de motorische ontwikkeling bij jonge kinderen stimuleert? Ontdek het in de Mini-learning.

Bekijk de mini-learning
Presentatie 

Heb je delen van de presentatie gemist? Bekijk hier de volledige presentatie opnieuw.

Bekijk presentatie

 

Vragen?

(hoogopgeleide) jongeren die naast elkaar op een stoel zitten

Jamilla Vervoort

Ik houd me in mijn werk vooral bezig met hoe we kwetsbare jeugd meer kunnen laten meedoen in de samenleving door sport en bewegen. Zo ondersteunen we allerlei professionals o.a. op het gebied van jeugd, armoede, sport en bewegen. Verder houd ik me bezig met de motorische ontwikkeling van 0-4 jarigen en met erkende sport- en beweeginterventies.

jamilla.vervoort@kenniscentrumsportenbewegen.nl


Terug naar het overzicht