Aansluiten bij de leefwereld van mensen in armoede

In dit webinar vertelt Lilith Smidts-Lefever (Expertisecentrum Sterk uit Armoede) over haar eigen armoedesituatie en neemt ze je mee in de leefwereld van mensen in armoede (jong en oud). Daarbij is er veel aandacht voor de hoe-vraag: wat maakt het dat zij (vaak) niet sporten? Lilith deelt samen met Joep Goessens haar ‘zoektocht’ van de afgelopen maanden: ze zijn samen op pad geweest om overal in praktijk en beleid op te halen ‘hoe’ we hier iets in kunnen veranderen. Robin Meeuwissen (bestuursadviseur Breda Actief) en Vivian van Ham (beweegmakelaar SportUtrecht) lichten samen met Lilith toe hoe ze met deze thematiek aan de slag zijn gegaan.

Aan de slag

Serie kindportretten: de leefwerelden van gezinnen in armoede

In een serie portretten geven we de opgetekende verhalen weer van jongeren en hun ouder(s) die leven in armoede.

Bekijk kindportretten
Inspiratiesheet voor de buurtsportcoach

Deze inspiratiesheet geeft inzichten in hoe je Nederlanders die leven in armoede makkelijker kunt betrekken in sport- en beweegactiviteiten.

Bekijk inspiratiesheet
Inspiratiesheet ‘Kan ik meedoen?’ 

We interpreteren de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek ‘Kan ik Meedoen?’ in een handige inspiratiesheet.

Bekijk inspiratiesheet

 

Vragen?

(hoogopgeleide) jongeren die naast elkaar op een stoel zitten

Jamilla Vervoort

Ik houd me in mijn werk vooral bezig met hoe we kwetsbare jeugd meer kunnen laten meedoen in de samenleving door sport en bewegen. Zo ondersteunen we allerlei professionals o.a. op het gebied van jeugd, armoede, sport en bewegen. Verder houd ik me bezig met de motorische ontwikkeling van 0-4 jarigen en met erkende sport- en beweeginterventies.

jamilla.vervoort@kenniscentrumsportenbewegen.nl


Terug naar het overzicht