Praktische instrumenten

Kenniscentrum Sport & Bewegen biedt praktische instrumenten die jou als zorgverlener ondersteunen meer mensen in beweging te brengen.

 

Beweegcirkel

Deze handige tool is ontwikkeld om professionals te ondersteunen bij het stimuleren van beweeggedrag. De Beweegcirkel helpt jou het gesprek te hebben met patiënten en cliënten. In vijf stappen krijg je inzicht in huidig beweeggedrag en maak je samen plannen om meer te bewegen en om dit vol te houden.

Naar de Beweegcirkel

 


Patiëntenflyer 

Met de handige patiëntenflyer over het ‘hoe en waarom’ van bewegen informeer je jouw patiënten eenvoudig over het belang en de effecten van bewegen.

Bekijk de patiëntenflyer

 


Tipkaart samenwerking zorg & sport

Wil jij als zorgverlener ondanks beperkt beschikbare tijd patiënten toch stimuleren meer te bewegen? Door vanuit de zorg samen te werken met de sport- en beweegsector worden meer patiënten gestimuleerd om te bewegen en de drempel is lager. Sport- en beweegprofessionals kunnen patiënten hierbij goed begeleiden. Meer weten?

Bekijk de tipkaart

 


Beweegrichtlijnentest

Met de Beweegrichtlijnentest kom je erachter of jouw cliënt of patiënt voldoet aan de beweegrichtlijnen. Zodra je het huidige beweeggedrag in kaart hebt, kun je bepalen hoe je jouw cliënt helpt meer beweging in de dag te brengen.

Start de Beweegrichtlijnentest

 


PAR-Q test

Is de patiënt bang voor negatieve effecten van bewegen op zijn gezondheid, vul dan samen met de patiënt de korte PAR-Q lijst in. PAR-Q staat voor Physical Activity Readiness Questionnaire en is een gevalideerde vragenlijst. Aan de hand van een paar vragen blijkt snel of de patiënt eerst door een arts of fysiotherapeut gezien moet worden om te kunnen starten met bewegen.

Naar de PAR-Q test

 

 

Terug